Zachowaj prywatne zadania w gronie zainteresowanych osób
Niespodzianka urodzinowa nie musi pojawiać się na liście zadań każdego członka rodziny.
- 1
- W rodzinie prywatne zadanie jest dostępne dla jego twórcy i przypisanych osób.
- 2
- Prywatne zadanie może mieć kilka przypisanych osób. Twórca zachowuje dostęp nawet wtedy, gdy nie przypisze zadania sobie.
- 3
- Filtr osób zmienia widok listy, ale nie daje dostępu do prywatnych zadań innej osoby.
Jak korzystać z funkcji „Zadania” w życiu rodzinnym
Przypisanie publicznego zadania konkretnej osobie nie ogranicza widoczności dla innych członków rodziny.
Utwórz zadanie i wybierz osoby, których dotyczy. Otwórz „Więcej ustawień”, włącz „Zadanie prywatne” i wróć przyciskiem „Gotowe”. Zapisz zadanie, a następnie ponownie otwórz jego edytor, aby sprawdzić ustawienie prywatności i wybrane osoby.

Jak kroki łączą się ze sobą
- 1
Wybierz zadanie i osoby
Otwórz „Zadania”, dotknij plusa i wpisz tytuł. W sekcji „Przypisz do” wybierz odpowiednie osoby. W tym przykładzie do niespodzianki urodzinowej wybrane są osoby „Daniel” i „Sofia”.
- 2
Włącz dostęp prywatny
Otwórz „Więcej ustawień” i włącz „Zadanie prywatne”. Wskazówka mówi, że dostęp mają twórca i przypisani użytkownicy. W razie potrzeby ustaw przypomnienia osobno.
- 3
Zapisz i sprawdź wybór
Dotknij „Gotowe”, a następnie „Utwórz zadanie”. Otwórz zapisane zadanie i wybierz „Edytuj”. Sprawdź oznaczenie prywatności w sekcji „Więcej ustawień” i wybrane osoby w sekcji „Przypisz do”.
- 4
W razie potrzeby przefiltruj listę
Zamknij formularz. Użyj opcji „Wszystko” i osób nad listą zadań, aby zmienić widok. „Wszystko” nadal pokazuje tylko zadania, do których masz dostęp.